miércoles, 28 de diciembre de 2011

Polo con queixo fresco ao forno

O outro día, estaba griposa, soa na casa e coa neveira medio vacia. Así que á hora de comer, tocoume experimentar co que había na casa. Por un lado para variar, e por outro porque non tiña os ingredientes para o que realmente me apetecía. E a verdade é que me quedou un plato ríquisimo, que penso facer moitas mais veces. Por que ademais é rápido e sinxelo. 
Da foto non vos fiedes demasiado, que se ve bastante mal. Saquina co móbil, ou carracamóbil, que ten unha cámara horrible. Todo por non ir á habitación a buscar a cámara de fotos. ¡Qué vaga que son! Pero polo menos o recoñezo, que seica é o primeiro paso. 
Aquí vos deixo a receita por se vos animades a probar. Espero que sí,  e que vos guste tanto como me gustou a min, ¡ou mais!

 Ingredientes.
  • Peituga de polo fileteada.
  • Tomates.
  • Queixo fresco.
  • Xamón cocido.
  • Salsa de soia.
  • Herbas provenzais.
  • Cebola.
  • Auga.
Preparación.
Eu usei unha tarteria pequena de barro. Cubrín o fondo con lonchas de xamón cocido. A continuación, puxen unha capa de tomates cortados en lonchas e cubrino con cebola. Por riba puxen unha capa de queixo fresco cortado moi finiño e boteille herbar provenzais. Para rematar, coloquei os filetes de polo espolvoreados con queixo fresco, que previmente desmenuzara cos dedos. O queixo ahí é mais que nada para que se funda e lle dea sabor ao polo. Despois botei mais e finas herbas e un chorrillo de salsa de soia. Non usei sal por que esa salsa xa é salada de por si. Para que a carne non quedase seca e non se pegase todo, añadin un chorriño de auga. Forno a 200º e a esperar. Nunha media hora mais ou menos está feito. ¡E a comer!
Saúdos!!! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ 

No hay comentarios:

Publicar un comentario